Volledig scherm
PREMIUM
Jeff Mac Mootry. © Korps Mariniers

Generaal mariniers legt bom onder kazerne

Verhuizing van het Korps Mariniers kan uitlopen op een nachtmerriescenario, waarschuwt de korpscommandant, brigadegeneraal Jeff Mac Mootry.

Hij roept de politiek op de verhuizing van zijn Korps Mariniers van Doorn naar Vlissingen te heroverwegen. In zijn column in het mariniersblad QPO zegt Mac Mootry zich grote zorgen te maken over de gevolgen van de verhuizing voor het Korps.

Mac Mootry maakt een vergelijking met een bergtraining waarbij mariniers zich steeds moeten afvragen of ze wel op de juiste koers zitten. ,,Klopt de koers wel? Is het wijs om door te gaan? In ultimo kan de uitkomst zijn: 'Durf terug te keren!"

De brigadegeneraal der mariniers wijst in zijn column op het grote belang van het thuisfront. ,,Als het thuis niet klopt heb je als marinier een probleem.'' De partners van de 1.800 mariniers moeten terug kunnen vallen op 'een vertrouwde sociale omgeving waar zij 24/7 van op aan kunnen. Vaak is dat familie of schoonfamilie. En dat is nu precies waarom met name veel onderofficieren en officieren een groot en vaak onoverkomelijk probleem hebben met de verhuizing van Doorn naar Vlissingen.''

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement