Noorse woningen in Stavenisse
Volledig scherm
Noorse woningen in Stavenisse © Ernesta Verburg

Geschonken houten watersnood-woningen in kaart gebracht

MIDDELBURG - Alle houten woningen die na de Watersnoodramp van 1953 aan Zeeland en Zuid-Holland zijn geschonken zijn in beeld gebracht. 

 1. De moord op een Vlissingse pompbediende of de vermissing van Herman Ploegstra: die los je niet in drie minuutjes op
  PREMIUM

  De moord op een Vlissingse pompbedien­de of de vermissing van Herman Ploegstra: die los je niet in drie minuutjes op

  De vermoorde vrouw in Westdorpe, een bomaanslag in Middelburg of de mysterieuze verdwijning van Herman Ploegstra uit IJzendijke. De Zeeuwse politie zet regelmatig het populaire tv-programma Opsporing Verzocht in om criminelen te ontmaskeren en moordenaars te traceren. Maar voor hoe lang nog? De NPO snijdt in de zendtijd, minder zaken komen aan bod. Tot teleurstelling van de Zeeuwse politie en presentatrice Anniko van Santen. ,,Een moord kun je niet oplossen in drie minuten.”
 2. Angst bij bewoners van complex Oostkapelle nu vrijgesproken moordverdachte terugkeert
  PREMIUM
  UPDATE

  Angst bij bewoners van complex Oostkapel­le nu vrijgespro­ken moordver­dach­te terugkeert

  OOSTKAPELLE - Voor veel bewoners van Parc Zonnehove in Oostkapelle kwam het woensdag als een verrassing. E.F. uit Oostkapelle, de man die onlangs is vrijgesproken voor het neersteken van zijn bovenbuurvrouw, keert komende vrijdag terug naar zijn huis. ,,Veel bewoners zijn bang wat er nu gaat gebeuren. Mensen vragen zich af hoe het verder moet.” Een besloten informatiebijeenkomst vanavond is rustig verlopen.