Volledig scherm
PREMIUM
Pim ten Brink (midden) met zijn broer Alejandro Aybar en zijn zus Yajaira Aybar tijdens hun allereerste ontmoeting. © Valerie ten Brink

Goesenaar Pim ten Brink ontmoet zijn Venezolaanse halfbroer en -zus voor het eerst: 'Heel bijzonder'

GOES - Kijkers van het programma Spoorloos waren gisteravond getuige van een ontroerende ontmoeting. Pim ten Brink (66) uit Goes zag zijn Venezolaanse halfbroer en -zus voor het eerst in levenden lijve, na een zoektocht die twintig jaar geleden al begon. ,,Het was heel bijzonder", zegt dochter Valerie een dag na de uitzending.

Ten Brinks biologische moeder Greta raakte in de jaren ‘50 in Venezuela als tiener ongewenst zwanger van haar toenmalige vriendje José. Ze werd door haar ouders teruggestuurd naar Nederland en zag of sprak de jongen nooit meer. De baby stond ze af, al bleef ze contact houden met het pleeggezin. Bij Ten Brink, voor wie de situatie nooit een geheim was, leefde de wens om zijn biologische vader te ontmoeten en daarom schakelde de familie 20 jaar geleden Spoorloos in. Die zoektocht bleef destijds vruchteloos, mede door de toenmalige politieke spanningen in het Zuid-Amerikaanse land.