Op weg naar het strand
Volledig scherm
Op weg naar het strand © Oreel Ruben

Happy in Zeeland: Kustbewoners voelen zich gezonder

VLISSINGEN - Wie dicht bij de kust woont mag zich gelukkig prijzen. Niet alleen vanwege de zee en het strand, maar ook vanwege de gezondheid. Wie minder dan 5 kilometer van de zee woont, geeft zichzelf een gemiddeld hogere score voor ‘algemeen gezondheidsgevoel’ dan wie in het binnenland vertoeft. 

Het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) concludeert dat op basis van een Gezondheidsenquête onder 60.000 mensen. Eerder werd in het Verenigd Koninkrijk en Ierland al aangetoond dat wonen aan zee invloed heeft op het gezondheidsgevoel van mensen. 

De uitkomst van de de studie werd vandaag gepubliceerd door het VLIZ.

  1. Zeelieden in de frontlinie; Ook voor wie lockdown gewend is, valt het leven nu zwaar
    VIDEO

    Zeelieden in de frontlinie; Ook voor wie lockdown gewend is, valt het leven nu zwaar

    RITTHEM - Op het water is geen coronacrisis, zo lijkt. Waar vliegtuigen massaal aan de grond blijven, gaat het scheepvaartverkeer onverminderd door. Maar als de schepen aan land komen, wordt het een ander verhaal. Waterpastor en baggerdominee Stefan Francke uit Middelburg ziet van dichtbij hoe zeelieden van over de hele wereld hun families soms al bijna een jaar moeten missen. Of hoe bemanningsleden die een been breken, het schip niet mogen verlaten en het daar maar ‘moeten uitzoeken’.