Volledig scherm
De Hart en Ziel-bus. © Radio 4

Hart & Ziel-bus Radio 4 rijdt door Zeeland

VLISSINGEN - De Hart & Ziel-bus van Radio 4 rijdt op zaterdag 28 september door Zeeland. 

De dag begint bij boekhandel De Koperen Tuin in Goes, waar altijd klassieke muziek in de winkel klinkt. Verder doet presentator Beitske de Jong de Geerteskerk in Kloetinge aan, waar Kamerkoor Musica Cordis repeteert. In de middag staat de bus bij Museum Goemanszorg in Dreischor. Aanleiding voor het bezoek is dat sinds dit seizoen in het museum klassieke muziek wordt gedraaid om de museumbeleving te verrijken. In verband met het bezoek van Radio 4 is het museum die dag gratis toegankelijk voor bezoekers. 

In Nieuw- en Sint Joosland stopt de bus bij slagwerker Cora Dellebeke. Ook wordt een bezoek gebracht aan de Middelburgse stadsdichter Anna Debruyckere voor haar klassieke keuze.

De route van de Hart & Ziel Bus is te volgen op www.nporadio4.nl/hartenziel. Daar kunnen mensen ook stemmen op hun favoriete klassieke muziekstuk. De stemweek voor de Hart & Ziel Lijst sluit op vrijdagavond 4 oktober 20.00 uur. Van 14 tot en met 18 oktober klinkt de top 300 op NPO Radio 4.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement