Bart Schoonebeek (r) van Boerschappen uit Breda komt 500 kilo pruimen ophalen bij fruitteler Kees Hamelink in Wemeldinge.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Schoonebeek (r) van Boerschappen uit Breda komt 500 kilo pruimen ophalen bij fruitteler Kees Hamelink in Wemeldinge. © Marcelle Davidse

Heel Nederland helpt Kees van zijn pruimen af

Fruitbedrijf Hamelink, dat dit weekeinde 'viral' ging met een noodkreet over 60 ton pruimen die de supermarkt te klein vond, zet zaterdag de deuren open voor particulieren die ze wél lusten. 

Aan de Polderweg 8 in Wemeldinge hebben ze de afgelopen dagen de kracht van social media ervaren. Restaurants, winkels, particulieren, organisaties tegen voedselverspilling: alles en iedereen wilde opeens iets. ,,Het ene telefoontje na het andere, mailtjes, appjes, het houdt gewoon niet op. Gelukkig dat ik nu even tussen twee drukke periodes in zit en het op kan pakken'", verzucht Annemiek Hamelink. De zuster van fruitteler Kees zette de oproep op Facebook.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuwse badplaatsen veranderd in spooksteden, met enkele verbaasde toeristen: ‘Ik blijf tot de laatste minuut’
    PREMIUM

    Zeeuwse badplaat­sen veranderd in spookste­den, met enkele verbaasde toeristen: ‘Ik blijf tot de laatste minuut’

    RENESSE/BRESKENS/DOMBURG - Zeeuwse badplaatsen zijn veranderd in spooksteden. Afgelopen weken ging het al hard met annuleringen vanwege het coronavirus, maar de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) gaf gisteren de genadeklap. Toerisme is vanaf maandag verboden. ,,Mensen wegsturen hebben we nooit eerder gedaan. Ik hoop het ook nooit meer mee te maken”, zegt een campinghouder.