Domburg afgelopen zaterdag.
Volledig scherm
PREMIUM
Domburg afgelopen zaterdag. © Emile Calon

Heel Zeeland betaalt de rekening van de toeristische lockdown: ‘Dit gaat een slachtpartij worden’

VLISSINGEN - Hoe gaat dit aflopen? Wie in of voor de toeristische sector werkt, kijkt met angst en beven naar de toekomst. ,,Iedereen, van de slager tot de kapper, de hoveniers, de kledingwinkels en de bouwmarkt, leeft hier van het toerisme. Maar het is op het eiland nog stiller dan op een druilerige maandag in januari”, zegt een Zeeuwse ondernemer.

In een enquête uiten honderden Zeeuwse ondernemers hun sombere verwachtingen over de gevolgen van de toeristische lockdown. In opdracht van de koepelorganisatie Toeristisch Ondernemen Zeeland deed het Kenniscentrum Kusttoerisme een rondvraag. Nu al schiet de sector er 220 miljoen euro bij in.  ,,Dit gaat een slachtpartij worden”, vreest een ondernemer. ,,We waren een heel gezond bedrijf, maar hier is niks tegenop gewassen.”

  1. PZC/Drvkkerylezing: Wim Daniëls vertelt over zijn roman 'Quarantaine'.
    Podcast

    PZC/Drvkkerylezing: Wim Daniëls vertelt over zijn roman 'Quarantai­ne'.

    Deze week kwam schrijver Wim Daniëls naar Middelburg voor de PZC/Drvkkerylezing. In gesprek met PZC-verslaggever Jan van Damme vertelde hij over zijn nieuwste boek, de roman ‘Quarantaine’. Bij het gesprek in boekhandel de Drvkkery was met het oog op de coronamaatregelen geen publiek aanwezig. Het interview werd wel opgenomen, zodat geïnteresseerde lezers en alle mensen die dat leuk vinden er toch van kunnen meegenieten.