Volledig scherm
PREMIUM
Een portret van Jacoba van Beieren, dat in bezit is van de gemeente Tholen. © Gemeente Tholen

‘Herbegraaf Jacoba van Beieren in Sint-Maartensdijk’

SINT-MAARTENSDIJK - Jacoba van Beieren (1401-1436) herbegraven in of bij de kerk van Sint-Maartensdijk. Dat is de wens van de Historische Kring Voorhout, die wil dat er daarom gezocht wordt naar haar stoffelijke resten onder het Binnenhof in Den Haag.

Jacoba van Beieren was gravin van Holland en Zeeland. Ze overleed in 1436 in het Zuid-Hollandse Voorhout aan tuberculose. ,,Maar haar laatste wens om te worden begraven in de kerk van Sint-Maartensdijk, waar de ouders van haar echtgenoot Frank van Borssele al lagen, werd niet ingewilligd”, zegt Kees den Elzen van de kring. ,,Jacoba is tegen haar wens begraven bij haar voorouders in de Hofkapel op het Binnenhof in Den Haag."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Jonge studentondernemers verkopen dé oplossing voor regendruppels op je bril

    Jonge studenton­der­ne­mers verkopen dé oplossing voor regendrup­pels op je bril

    MIDDELBURG - Waarom is het stampertje in je cocktail van plastic en niet van hout? Hoe voorkom je dat je niets meer kan zien, omdat er regendruppels op je bril blijven hangen? Ook zo’n hekel aan het dekbed dat voortdurend verschuift in je hoeslaken? Het zijn slechts drie problemen waar jonge studentondernemingen dé oplossing voor hebben gevonden. Vrijdag presenteren 23 van de ‘start-ups’ hun product op de Markt in Middelburg.