Volledig scherm
De winter van ‘63 was zo streng dat je met de auto over het nieuwe Veerse Meer van Wolphaartsdijk naar Kortgene kon rijden. © PZC

Herinneringskrant in teken van de winter van ‘63

VLISSINGEN - De nieuwste editie van herinneringskrant Zeeuws Weerzien staat in het teken van de winter van ‘63. Die winter was de koudste van de twintigste eeuw. Het was ook de winter waarin Reinier Paping de barre Elfstedentocht won.

De winter van ‘63 was er een van ongemakken. De ijsbloemen stonden op de ramen. De melk in de melkbussen bevroor. Veren voeren niet door ijsgang. Bussen en treinen reden wel, maar met veel moeite. 

De gratis herinneringskrant Zeeuws Weerzien wordt vier keer per jaar uitgebracht in een oplage van 50.000 exemplaren. De krant is af te halen in bibliotheken, wachtkamers van huisartsen en fysiotherapeuten, zorginstellingen, boekhandels, musea en bij diverse ondernemers. 

Zeeuws Weerzien heeft sinds deze maand ook een eigen website: www.zeeuwsweerzien.nl. In deze digitale versie zijn nieuwtjes te vinden, reacties van lezers, puzzels en eerdere edities van de herinneringskrant. Op de website is ook informatie te vinden over wanneer het volgende nummer uitkomt, hoe verschillende medewerkers gevonden kunnen worden  en wanneer de volgende herinneringsbijeenkomst is gepland.