Volledig scherm
© Getty Images

Het gaat vanavond en vannacht flink waaien in Zeeland

VLISSINGEN - Het gaat vanavond en vannacht stevig waaien. Het KNMI heeft onder meer voor Zeeland code geel afgegeven. Vanaf een uur of zeven is er in het uiterste westen van Zeeland kans op zware windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur.

Tijdens de avond en een deel van de nacht  staat er aan de kust een stevige windkracht 7 tot 8. Maar de waarschuwing is vooral afgegeven vanwege de mogelijk zware windstoten. Code geel geldt voor Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland en de Wadden. In het uiterste noordwesten is zelfs kans op zeer zware windstoten rond 100 kilometer per uur. De kans op storm (een heel uur gemiddeld een windkracht van 9 Beaufort.) is kleiner dan 5 procent.

Vanaf middernacht verdwijnt de kans op zware windstoten in het westen van Zeeland en Zuid-Holland. Langs de westkust van Noord-Holland en de Friese kust neemt de wind vanaf circa 3.00 uur significant af en op de Wadden eindigt code geel voor zware windstoten rond 5.00 uur.

  1. Het wordt deze zomer krap op de Zeeuwse stranden nu opspuiten niet kan
    PREMIUM

    Het wordt deze zomer krap op de Zeeuwse stranden nu opspuiten niet kan

    VLISSINGEN - Dit wordt de zomer van de smalle stranden. Van zand zonder loopplanken, van zoeken naar prullenbakken en van strandhuisjes die noodgedwongen moeten verhuizen. Oorzaak: vanwege de stikstofcrisis kan het strand niet worden opgespoten. Intussen knabbelt de zee onvermoeibaar aan het Zeeuwse strand. Op veel plekken is het al akelig smal geworden. ,,Misschien moeten we van bepaalde stukken strand gaan zeggen: bij hoog water niet gebruiken.”