Volledig scherm
Zon en wolken wisselen elkaar dit weekend af. Met lokaal kans op een bui. Het wordt wel kouder. © Thinkstock

Het weer in Zeeland: Kouder met kans op een bui

VLISSINGEN - De winterjas kan weer uit de kast. Het wordt dit weekend een stukje kouder. Niet winters, maar de temperaturen duiken van dubbele naar enkele cijfers. Het wordt 6 tot 8 graden met zowel op zaterdag als zondag kans op een bui. Dat melden de weerbureaus. 

Na een relatief koude, maar droge nacht wisselen zaterdag zon en stapelwolken elkaar af. De wind komt zaterdag uit noordwestelijke richting, kracht 4 tot 5. Daarmee stroomt aanmerkelijk koudere lucht de provincie binnen. 

Gevoelsmatig voelt het zaterdag kouder aan dan de 7 tot 8 graden die de thermometer aangeeft. Het blijft 's middags vrijwel overal droog met lokaal kans op een bui. In de nacht naar zondag komen opnieuw wolken binnenstromen. Maar in Zeeland blijven de temperaturen boven nul. 

Zondag start zonnig. Later op de dag is er kans op buien. De temperatuur stijgt opnieuw naar 6 tot 8 graden. En de wind draait naar het noorden. 

De nieuwe werkweek start maandag met flink wat zon. Het blijft droog en na een nacht met op sommige plaatsen lichte vorst, wordt het overdag 6 graden. Dat stabiele weer houdt de dagen erna aan. Pas later in de week wordt het wisselvalliger. 

  1. Piet (82) zit vast in zijn te grote huis met te grote tuin; de kleine huizen zijn op
    PREMIUM

    Piet (82) zit vast in zijn te grote huis met te grote tuin; de kleine huizen zijn op

    SLUISKIL - Kleiner gaan wonen in je eigen dorp is voor oudere Zeeuwen vaak een probleem. Er zijn te weinig (betaalbare) appartementen en daarom blijven ze noodgedwongen maar in hun te grote huis wonen. De 82-jarige Piet Vermeulen uit Sluiskil dacht de oplossing gevonden te hebben, maar de bouw van het appartementengebouw ging uiteindelijk niet door. Dus blijft hij wonen in zijn te grote huis met een te grote tuin.