Volledig scherm
Het wordt warm, tijd om het strand op te zoeken! © Getty Images

Het weer: vandaag warm, daarna tropische dagen

VLISSINGEN - De week is zonnig begonnen en we kunnen ons opmaken voor bijzonder warme dagen. Vandaag loopt de temperatuur in Zeeland op tot rond de 27 graden.

Vandaag drijven eerst nog wolkenvelden over en vooral in het uiterste noorden kan nog wat motregen vallen. De zon gaat in de loop van de dag overal flink schijnen. Er waait een matige of soms vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 3 tot 4.

In de nacht naar dinsdag liggen de minima rond 16 graden. Dinsdag overdag schijnt de zon volop en het wordt tropisch warm, in Zeeland rond de 33 graden. Op de stranden is er ‘s middags wel kans op een verkoelende zeewind. Woensdag wordt het nog warmer; in Westdorpe loopt het kwik naar verwachting op tot rond de 37 graden.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. ‘Kom maar in de bunker, zeiden de Duitsers’. Pieternella Riemens-Hengst beleefde het bombardement van Westkapelle
  PREMIUM
  Interview

  ‘Kom maar in de bunker, zeiden de Duitsers’. Pieternel­la Rie­mens-Hengst beleefde het bombarde­ment van Westkapel­le

  WESTKAPELLE - Dit is het zesde deel van de serie waarin Zeeuwse ooggetuigen ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding verhalen over hun leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vandaag vertelt Pieternella Riemens-Hengst (1936) hoe zij in Westkapelle het bombardement op de zeedijk in 1944 overleefde in een Duitse bunker: ,,Een enorme knal, de bunker bleef wel vijf minuten schudden."
 2. Kookboekenauteur Natascha van der Stelt neemt gebak mee naar Goes

  Kookboe­kenau­teur Natascha van der Stelt neemt gebak mee naar Goes

  GOES - Kookboekenauteur Natascha van der Stelt bezoekt zaterdag 24 augustus (14.00 tot 16.00 uur) boekhandel Het Paard van Troje in Goes. Onlangs verscheen haar nieuwe boek Natascha bakt. Tijdens haar bezoek kan worden geproefd hoe het gebak smaakt dat zij daarin heeft beschreven. Al het gebak is suiker- en tarwevrij. Er worden koekjes, cake en ander klein gebak aangeboden, waaronder in ieder geval klassiekers, om te illustreren dat die dus smaakvol kunnen worden gemaakt zonder suiker of tarwe.