Op de Haringvreter mogen 150 damherten verblijven. Bij een groter aantal lijdt de natuur van het eiland in het Veerse Meer volgens Staatsbosbeheer onder de aanwezigheid van de herten. Nu zitten er dik 500 herten.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de Haringvreter mogen 150 damherten verblijven. Bij een groter aantal lijdt de natuur van het eiland in het Veerse Meer volgens Staatsbosbeheer onder de aanwezigheid van de herten. Nu zitten er dik 500 herten. © Celine Polane, Staatsbosbeheer

Honderden damherten op eilandje in Zeeland krijgen de kogel

Staatsbosbeheer mag na lang wachten honderden damherten op eiland de Haringvreter in het Veerse Meer afschieten. De alsmaar uitdijende hertenpopulatie gaat ten koste van de de natuur, aldus Staatsbosbeheer.

De damherten zijn afstammelingen van een groepje dieren dat een particulier in 1984 naar het eiland bracht. Sinds 2000 nam het aantal sterk toe. De afgelopen twee jaar verdubbelde het aantal bijna van 275 naar ruim 500 exemplaren. Staatsbosbeheer wil dat aantal zo snel mogelijk terugbrengen naar 150 herten.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Veiligheidsregio houdt hotspots in de gaten, marechaussee controleert langs de grens tijdens Pasen
  UPDATE 20:15

  Veilig­heids­re­gio houdt hotspots in de gaten, marechaus­see contro­leert langs de grens tijdens Pasen

  MIDDELBURG - Voor het komend paasweekeinde heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) samen met de gemeenten de plaatsen op een rij gezet die extra in de gaten worden gehouden in verband met de regels die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan. Voor twee van die ‘hotspots’, de boulevards in Vlissingen en de parkings in Perkpolder, gelden nu al maatregelen.
 2. Corona loopt als een scheidslijn door huize Geelhoeds. ‘We prijzen ons gelukkig dat we in Zeeland wonen’
  PREMIUM

  Corona loopt als een scheids­lijn door huize Geelhoeds. ‘We prijzen ons gelukkig dat we in Zeeland wonen’

  BURGH-HAAMSTEDE - Tijdens het videobellen met collega’s schept Wim er niet over op dat hij vlakbij het strand woont. In Zoutelande nog wel, je weet wel. Of over dat het hier zo mooi, stil en rustig is. ,,Nee, dat kun je niet maken.” Maar even onder ons gezegd en gezwegen, prijzen hij en zijn vrouw Caroline zich juist nu gelukkig dat ze in Zeeland wonen. ,,In het centrum van Rotterdam kun je niet zomaar op pad.”