Volledig scherm
Koen van der Plas vertrekt als hoofdsommelier van driesterrenrestaurant Inter Scaldes in Kruiningen. © Maaike Petri

Hoofdsommelier Koen van der Plas vertrekt bij Inter Scaldes

KRUININGEN - Koen van der Plas (27) vertrekt als hoofdsommelier bij driesterrenrestaurant Inter Scaldes in Kruiningen. 

Van der Plas gaat vanaf 1 juli bij Kasteel Heemstede in Houten werken. Hij was zeven jaar in dienst van het restaurant van Jannis en Claudia Brevet. ,,We gaan goed uit elkaar. Ik heb met heel veel plezier bij Inter Scaldes gewerkt.” Kasteel Heemstede wordt helemaal vernieuwd. ,,Ik ben ik vanaf het begin betrokken bij het opzetten van een nieuwe zaak. Dat is de uitdaging voor mij.”

Van der Plas werd afgelopen december uitgeroepen tot sommelier van het jaar door GaultMillau. Geert Rutten, oud-sommelier van restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk, volgt Van der Plas op bij Inter Scaldes. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hanny beleefde de bevrijding in Goes: ‘Zulke lieve mensen bij wie we waren ondergedoken’
    PREMIUM

    Hanny beleefde de bevrijding in Goes: ‘Zulke lieve mensen bij wie we waren ondergedo­ken’

    GOES - Dit is het veertiende deel van de serie waarin Zeeuwse ooggetuigen verhalen over hun leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vandaag vertelt Hanny Schoonwater-Schell (1929) uit Nijmegen over haar gedwongen vakantie in 1944 in Goes: ,,Een man zag het jachtvliegtuig aankomen en riep ‘ga liggen’. Mijn zus deed dat meteen, met haar baby’tje onder zich. Retteketet hoorde je, er werd op de locomotief gemikt.”