Reekalfje (archief).
Volledig scherm
Reekalfje (archief). © Diwi Zagers-Nieboer

‘Hou je hond aan de lijn, tientallen reekalfjes jaarlijks doodgebeten’

VLISSINGEN - Staatsbosbeheer Zeeland vraagt hondenbezitters vanaf komend weekeinde hun hond aan de lijn te houden als zij een terrein van Staatsbosbeheer bezoeken. Vanaf eind deze maand tot in de zomer worden op veel plekken reekalfjes geboren. 

Zij zijn zeker de eerste dagen geheel afhankelijk van hun moeder. Deze zoogt de jongen - meestal twee per keer - om de paar uur. In de tussentijd liggen de kalfjes op een verdekte plek in het bos te slapen. Staatsbosbeheer zegt dat elk jaar tientallen kalfjes door honden worden gedood. Ook op de grond broedende vogels lopen gevaar door loslopende honden. 

 1. Doordeweeks runt hij een glasbedrijf, maar in het weekend loopt Angelo langs de lijn bij Nederlandse profclubs
  PREMIUM

  Doorde­weeks runt hij een glasbe­drijf, maar in het weekend loopt Angelo langs de lijn bij Nederland­se profclubs

  SLUISKIL - Normaal gesproken was Angelo Boonman (40) uit Sluiskil dit weekend aan het genieten van zijn eerste vrije weekend in maanden tijd. De assistent-scheidsrechter in het betaald voetbal staat echter al een paar maanden werkeloos aan de kant door de coronacrisis. Vervelen doet hij zich allerminst. Voor zijn eigen bedrijf, Glasbedrijf Boonman, crosst hij vijf dagen in de week heel Zeeuws-Vlaanderen door.
 2. Nieuwe documentaire Tijdgravers: over de conservatoren van het Zeeuws Genootschap
  PREMIUM

  Nieuwe documentai­re Tijdgra­vers: over de conservato­ren van het Zeeuws Genoot­schap

  Vang het Zeeuwse leven. Sla het op, bewaar het in stofvrij papier en plastic, plak er namen, data en plaatsen op. Dat is wat het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen doet. Al 251 jaar. Vorig jaar werd het 250-jarig bestaan groots gevierd, beschermvrouwe prinses Beatrix was erbij. Nu, als een verrassende nabrander, heeft Fifi Visser een film gemaakt over de conservatoren van het genootschap: 'Tijdgravers'. Over de tientallen vrijwilligers die zich verdiepen en verliezen in de botten, schelpen, fossielen, schedels, tekeningen, kaarten, handschriften, opgezette vogels, schilderijen en wat al niet meer. De ondertitel verduidelijkt: 'Berichten uit het pakhuis van de eeuwigheid.’ Maandag 1 juni gaat de film in première in Cinema Middelburg.