Het blijft nog wel even heel stil in de HZ.
Volledig scherm
Het blijft nog wel even heel stil in de HZ. © Dirk Jan Gjeltema

HZ en UCR blijven tot 1 juni gesloten, Scalda tot 7 mei

Update 13:45VLISSINGEN - De HZ en University College Roosevelt houden hun gebouwen in elk geval tot 1 juni dicht. Tot die tijd blijft het onderwijs alleen online gegeven worden. Beide instellingen voor hoger onderwijs in Zeeland willen de studenten daarmee zekerheid geven. Scalda houdt zijn locaties zeker tot en met 6 mei dicht.

Het kabinet besloot enkele weken geleden om alle universiteiten en hogescholen tot 6 april te sluiten. Maandag kwam het kabinet met de mededeling dat vergunningsplichtige evenementen en samenkomsten tot 1 juni worden verboden. Hoewel onder het onderwijs hier niet onder valt, is er toch onduidelijkheid ontstaan over de gevolgen voor het onderwijs. Aan die onduidelijkheid hebben Scalda, HZ en UCR nu zelf een eind gemaakt. Onderwijsinstellingen elders in het land hebben vergelijkbare besluiten genomen. ,,Mochten de maatregelen in de tussentijd worden versoepeld of aangepast, dan zal de HZ kijken hoe het onderwijs op dat moment kan worden vormgegeven”, aldus de HZ.

De HZ heeft de uiterste inschrijfdatum voor het nieuwe studiejaar verplaatst van 1 mei naar 1 juni. 

Ook het Scalda laat weten niet te kunnen wachten op mededelingen uit Den Haag: ,,We hebben de datum van 6 april losgelaten omdat we de overgang terug naar een normale situatie op tijd willen aankondigen en voorbereiden.” De gebouwen van Scalda zijn dicht. Lessen en examens worden, zo ver mogelijk, on line gegeven. Voor zover mogelijk worden praktijkexamens bij bedrijven afgenomen. Maar dat moet dan wel kunnen binnen de richtlijnen van het RIVM en de bedrijven en instellingen moeten er aan willen meewerken.

Via hun websites en persoonlijk berichten van hun studiebegeleiders proberen Scalda, HZ en UCR de studenten zo goed mogelijk op de hoogte houden van de jongste ontwikkelingen.