Volledig scherm
PREMIUM
Annemarie Mellaart (l) en Jaap Elenbaas op de ‘klapbank’ die sinds kort voor de Burghse Schoole is geplaatst. De inwoners wisselden vroeger nieuwtjes uit op deze banken; er werd 'geklapt'. Nu kun je er weer luisteren naar verhalen. © Ernesta Verburg

Iedereen heeft verhalen over zijn schooltijd

BURGH-HAAMSTEDE – De Burghse Schoole heeft er een aanwinst bij. Niet in het museum, maar op het pleintje ervoor. Hier staat sinds kort een klapbank, waar je even kunt zitten en naar een verhaal luisteren.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. ‘Kom maar in de bunker, zeiden de Duitsers’. Pieternella Riemens-Hengst beleefde het bombardement van Westkapelle
  PREMIUM
  Interview

  ‘Kom maar in de bunker, zeiden de Duitsers’. Pieternel­la Rie­mens-Hengst beleefde het bombarde­ment van Westkapel­le

  WESTKAPELLE - Dit is het zesde deel van de serie waarin Zeeuwse ooggetuigen ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding verhalen over hun leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vandaag vertelt Pieternella Riemens-Hengst (1936) hoe zij in Westkapelle het bombardement op de zeedijk in 1944 overleefde in een Duitse bunker: ,,Een enorme knal, de bunker bleef wel vijf minuten schudden."
 2. Kookboekenauteur Natascha van der Stelt neemt gebak mee naar Goes

  Kookboe­kenau­teur Natascha van der Stelt neemt gebak mee naar Goes

  GOES - Kookboekenauteur Natascha van der Stelt bezoekt zaterdag 24 augustus (14.00 tot 16.00 uur) boekhandel Het Paard van Troje in Goes. Onlangs verscheen haar nieuwe boek Natascha bakt. Tijdens haar bezoek kan worden geproefd hoe het gebak smaakt dat zij daarin heeft beschreven. Al het gebak is suiker- en tarwevrij. Er worden koekjes, cake en ander klein gebak aangeboden, waaronder in ieder geval klassiekers, om te illustreren dat die dus smaakvol kunnen worden gemaakt zonder suiker of tarwe.