Volledig scherm
PREMIUM
CAD-tekenaar Ike Vermeulen (20) uit Biervliet doet mee aan de Worldskills in Kazan (Rusland), een wereldkampioenschap voor vaktalenten. © Camile Schelstraete

Ike (20) uit Biervliet strijdt in Rusland om de wereldtitel voor CAD-tekenaars

De beste koks, schilders, timmerlieden en bloembinders van de wereld strijden komende week tegen elkaar tijdens de Worldskills in Kazan, in Rusland. Ike Vermeulen (20) uit Biervliet mag als Nederlands kampioen CAD-tekenen meedoen aan dit wereldkampioenschap voor vaktalenten.

Maandenlang heeft hij geoefend. Ontelbare vrije uren bracht hij door achter een beeldscherm om nóg beter te worden in het maken van bouwtekeningen op de computer. Elke dinsdagavond volgde hij extra lessen bij Ronald Schroevers. De Scalda-docent begeleidt Ike tijdens de wedstrijd en zit als vakexpert in de jury. Nu is Ike klaar om naar Rusland te gaan om het op te nemen tegen zijn concurrenten uit de rest van de wereld. ,,Ik heb heel veel zin om te laten zien wat ik kan”, zegt de voormalig student van mbo-school Scalda.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stretch-onderneemster Karin Goulooze: ‘Jaag je dromen na, ook al ga je soms op je bek!’
    PREMIUM
    Portret

    Stretch-onderneem­ster Karin Goulooze: ‘Jaag je dromen na, ook al ga je soms op je bek!’

    GOES- ‘Ach, dat is vast een bevlieging', zei een belastinginspecteur die halverwege de jaren 80 poolshoogte kwam nemen bij het kledingwinkeltje dat Karin Goulooze op 18-jarige leeftijd runde op haar slaapkamer in Goes. De inspecteur had het mis. De slaapkamer werd later ingeruild voor een echt winkeltje. Nu, ruim dertig jaar later, zwaait de goedlachse inwoonster van Goes de scepter over zeven kledingzaken.