Ellen Usmany met het boek ‘De lange reis van de poesaka’, vol Indische herinneringen dat Simone Berger maakte met fotograaf Armando Ello. Op de foto in het boek staat Ellens familie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ellen Usmany met het boek ‘De lange reis van de poesaka’, vol Indische herinneringen dat Simone Berger maakte met fotograaf Armando Ello. Op de foto in het boek staat Ellens familie. © Lex de Meester

Indisch verleden: ‘Boven Ambon moest ik huilen’

Het Indische verleden is nog tastbaar, ook na meer dan een halve eeuw in Nederland. Morgen wordt in Vlissingen een Indische Salon gehouden waar die voorbije tijd tot leven wordt gewekt. Tilly Knuppel-Heuvelink en Ellen Usmany verzorgen in deze krant een voorproefje en vertellen over hun verleden.

  1. ‘Wie heeft mijn mama vermoord?’ Zoon Kevin (38) zit vol vragen na vondst Marleen (64) in Koewacht
    PREMIUM

    ‘Wie heeft mijn mama vermoord?’ Zoon Kevin (38) zit vol vragen na vondst Marleen (64) in Koewacht

    Sinds vrijdag staat de wereld van Kevin Liekens (38) uit Leuven stil. Toen kwam de politie het nieuws brengen dat zijn mama, Marleen V.L. (64), dinsdag dood is teruggevonden in Koewacht. Een dertiger werd opgepakt. Maar wie die verdachte is en waarom Marleen dood moest, blijft voor haar zoon een raadsel. Kevin doet voor het eerst zijn verhaal: ,,Ik dacht dat ze de hele tijd gewoon aan de kust zat.”
    Koewacht