Volledig scherm
PREMIUM
Docenten Marcel Janse (met bril) en Wouter Versluijs organiseren een bijeenkomst in Middelburg op Internationale Mannendag. © Marcelle Davidse

Internationale Mannendag is óók nodig, vinden deze Zeeuwse leraren

MIDDELBURG - Emancipatie? Da’s toch iets voor vrouwen? Helemaal niet, vinden Marcel Janse (51) uit Vlissingen en Wouter Versluijs (32) uit Graauw. Mannen kunnen ook iets doen om te zorgen voor meer gelijkheid tussen de seksen. Daarover gaat een bijeenkomst in Middelburg op Internationale Mannendag, komende dinsdag.

De twee leraren nodigden Barbara Oomen (University College Roosevelt), gedeputeerde Anita Pijpelink, PZC-columnist Marleen Blommaert en oud-hoogleraar Aard de Kruif (Universiteit Gent) uit om in gesprek te gaan over gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

 1. Visser na ‘koel’ gesprek Middelburg: Besluit verhuizing marinierskazerne staat nog steeds

  Visser na ‘koel’ gesprek Middelburg: Besluit verhuizing mariniers­ka­zer­ne staat nog steeds

  Staatssecretaris Barbara Visser (VVD, Defensie) heeft vanochtend in Middelburg niets willen zeggen over hoe groot de kans is dat de marinierskazerne alsnog naar Vlissingen komt. Na een gesprek van een uur op het provinciehuis bleef ze erbij dat het besluit dat in 2012 is genomen, nog steeds staat. Wethouder Albert Vader van Vlissingen omschreef de sfeer tijdens het gesprek met de staatssecretaris als ‘koel’.
 2. Toeristen, zijn we blij dat ze hier zijn? In Zoutelande wat meer dan in Veere...
  PREMIUM
  Reportage

  Toeristen, zijn we blij dat ze hier zijn? In Zoutelande wat meer dan in Veere...

  Het is stil in Zoutelande. Nog een paar weken en dan begint het weer, weet ondernemer Kees Bierens. Hij hoopt en verwacht dat weer een hoop toeristen naar de Walcherse kustplaats komen. ,,Blij dat ze hier komen”, zegt hij en verwijst daarmee naar de hit van Bløf en Geike Arnaert. Maar even verderop, in Veere... Stadsraadvoorzitter Jan Paul Loeff zegt enigszins gekscherend dat hij het liefst aan het begin van het stadje een toegangspoort plaatst om het aantal dagjesmensen flink te beperken. ,,Helaas kan dat niet.”