Nina Kulisic met haar IC-taart voor het Adrz-ziekenhuis.
Volledig scherm
Nina Kulisic met haar IC-taart voor het Adrz-ziekenhuis. © Dunja Babic

Irritaties tussen dj Kai Merckx en vriendin lopen op en Nina van Heel Holland Bakt maakt speciale IC-taart

ZEEUWSE SHOWBYTESWaar hielden de Zeeuwse artiesten, topsporters en andere bekendheden zich afgelopen dagen mee bezig? In de rubriek Showbytes struint de redactie elke week het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van ‘Bekend Zeeland’.

Wat eten we vandaag? Asperges! Chef-kok Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang in Slijkplaat maakt - nu zijn restaurant noodgedwongen dicht moet vanwege de coronacrisis - dagelijks een video met een nieuw recept.

En als toetje is er taart van Nina Kulisic. De Middelburgse die meedeed aan Heel Holland Bakt, maakte een speciale taart voor de harde werkers op de intensive care bij het Adrz in Goes. 

Wat te doen met je haar in tijden van coronacrisis? Laten verwilderen? Een andere mogelijkheid komt van de Zeeuwse minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid). Hij werd geknipt door zijn vrouw Mireille aan de keukentafel, met behulp van zijn vaste kapper die haar via Facetime aanwijzingen gaf.

Singer-songwriter Anna van Damme uit Hulst speelde thuis een cover van het liedje Stacy's Mom, een hit uit 2003 van de Amerikaanse band Fountains of Wayne. Ze deed dat als eerbetoon aan bassist Adam Schlesinger (52), die vorige week overleed aan het coronavirus.  

Radio-dj Kai Merckx uit Sint Jansteen en zijn vriendin doen tegenwoordig samen de avondshow bij radiozender Qmusic. En als je te lang op elkaars lip zit, leidt dat tot vreemde taferelen... 

De in Middelburg geboren singer-songwriter Dési Ducrot wordt lichtelijk labiel van de quarantaine-maatregelen. Voor meer mensen herkenbaar? Of zou het toch gewoon aan haar zelf liggen?  

Rebekka Theenaart uit Kattendijke trakteerde haar (bijna 120.000) volgers op Instagram dit keer niet op een nieuw hoogstandje met make-up, maar maakte een video met een recept voor appel-kaneel muffins.   

Paskal Jakobsen deed vanmiddag wat zangeres Marion van Iwaarden onlangs al deed: zingen voor de bewoners en het personeel van verpleeghuis ‘t Gasthuis in Middelburg. De Middelburgse zanger was er niet met zijn collega's van Bløf, maar met twee andere vaders van de Vrije School.