Pippa de labrador apporteert een mannetjeseend. Jagers proberen vrouwtjeseenden te ontzien.
Volledig scherm
PREMIUM
Pippa de labrador apporteert een mannetjeseend. Jagers proberen vrouwtjeseenden te ontzien. © Johan Van Der Heijden

Jager neemt in de polder woerden op de korrel om vrouwtjes te sparen

EINDEWEGE - Pippa komt aangerend met een eend in zijn bek. Onmiskenbaar een woerd met zijn glimmende groene kop. ,,We schieten juist de mannetjeseenden”, zegt jager Rob de Graag. ,,Want twee derde van de wilde eenden zijn mannetjes.  Die verhouding klopt niet. Voor de vrouwtjeseenden is dat een ramp, want die worden in het voorjaar door de ene na de andere woerd verkracht.” 

 1. Geen geld voor brood, geen geld voor tampons. En ondertussen bloed je door
  PREMIUM
  video / poll

  Geen geld voor brood, geen geld voor tampons. En ondertus­sen bloed je door

  VLISSINGEN - Groenten kopen, of tampons? Veel vrouwen breken zich daar elke maand het hoofd over. Want als je moet rondkomen van een paar tientjes in de week, is je geld snel op. In de strijd tegen deze ‘menstruatie-armoede’ zijn in Zeeland zes uitgiftepunten geopend voor gratis producten. Dat zijn er 94 te weinig, zegt het Armoedefonds. Want in Zeeland worstelen naar schatting 10.000 vrouwen met dit probleem.
 2. De dag na de brand hebben de bewoners nog flink last van roet en een penetrante geur. ‘Heel de tuin ligt vol met zwarte brokken’
  PREMIUM

  De dag na de brand hebben de bewoners nog flink last van roet en een penetrante geur. ‘Heel de tuin ligt vol met zwarte brokken’

  SINT ANNALAND –Zelfs de stevige regenbui die vanmorgen over Sint Annaland trok, kon de doordringende brandlucht niet wegspoelen. De dag nadat zaadveredelingsbedrijf Takii Seeds aan de Stoofweg werd verwoest door een brand, hebben de bewoners van het dorp nog flink last van de penetrante geur en zwartgeblakerde brokstukken die her en der verspreid liggen.