Volledig scherm
PREMIUM
Joël Mommers: ,,De aanname dat Maria maagd zou zijn, berust op een ongelukkige vertaalfout vanuit het Hebreeuws naar het Grieks.” © Lex de Meester

Joël Mommers, ‘theoloog op sneakers’: ‘Jezus is niet letterlijk de zoon van God’

De ‘theoloog op sneakers’ gelooft niet in God. Joël Mommers gaat met wetenschappelijke feiten religieuze misverstanden te lijf. ,,Niet alles hoeft in de prullenbak. Geniet, maar geloof met mate.”

Hij zet de koffie en een schaaltje gevulde heren op tafel, draait zijn stoel schuin en legt zijn benen gekruist op de eettafel. Daar zit hij dan, de ‘theoloog op sneakers’. Knalgele Nikes onder een zwarte spijkerbroek en een zwart T-shirt. ,,Dit is geen statement hoor, dat ik zo ga zitten. Ik ben mezelf, altijd.”

 1. De oude Cor en de jonge Marijn hebben een vriendschap voor het leven
  PREMIUM
  VIDEO

  De oude Cor en de jonge Marijn hebben een vriend­schap voor het leven

  VLISSINGEN ,,Daar zitten we dan weer‘’, zegt Marijn als hij in de stoel ploft naast zijn grote vriend Cor. ,,Ga zitten, dan kunnen we lekker pitten”, reageert Cor adrem. Marijn Heijstek komt al ruim een jaar om de twee weken langs. Hij is met zijn elf jaar de jongste vrijwilliger van WVO Zorg. Cor is dementerend en woont in zorgcentrum Scheldehof. Hij leerde Marijn kennen toen hij met zijn klas kerstkaarten uitdeelde.
 2. Radicaal idee moet Zeeland wapenen tegen stijgende zeespiegel: ‘Splijt Oosterschelde met een dam!’
  PREMIUM
  POLL

  Radicaal idee moet Zeeland wapenen tegen stijgende zeespiegel: ‘Splijt Ooster­schel­de met een dam!’

  COLIJNSPLAAT - Het is een radicaal idee. Splits het Nationaal Park Oosterschelde in het midden door een dam. Behoud het water ten westen van de Zeelandbrug als natuurgebied. Laat het oostelijk deel langzaam verzoeten, zodat de landbouw royaal over zoet water kan beschikken. Leg op de dam naast de Zeelandbrug twee rijbanen aan en voìla, er ligt een vierbaansweg tot aan Zierikzee. Het idee van Siebe Kramer, voorzitter Nationaal Park Oosterschelde, krijgt veel bijval.
 3. Psychiatrische patiënten dreigen dupe te worden van bezuinigingen door Vlissingen
  PREMIUM

  Psychiatri­sche patiënten dreigen dupe te worden van bezuinigin­gen door Vlissingen

  VLISSINGEN – Honderd cliënten van Zeeuwse Gronden, een instelling voor psychiatrische gezondheidszorg, dreigen de dupe te worden van bezuinigingen. Volgens directeur Jan van Blarikom van Zeeuwse Gronden wil de gemeente Vlissingen – die als centrumgemeente verantwoordelijk is voor beschermd wonen – volgend jaar minder geld uittrekken voor patiënten die buiten een instelling wonen. De instelling slaat alarm.