Volledig scherm
In 2018 stond de studentonderneming EasyZip in de landelijke finale van de wedstrijd Student Company. Vlnr: Lois Pennings, Bram Gabriels, Sylvia Mekelenkamp, Cees Schilperoord, Madelief Pouwer, Franklin van Anrooij en Lynn Feij. © Ruben Oreel

Jonge studentondernemers verkopen dé oplossing voor regendruppels op je bril

MIDDELBURG - Waarom is het stampertje in je cocktail van plastic en niet van hout? Hoe voorkom je dat je niets meer kan zien, omdat er regendruppels op je bril blijven hangen? Ook zo’n hekel aan het dekbed dat voortdurend verschuift in je hoeslaken? Het zijn slechts drie problemen waar jonge studentondernemingen dé oplossing voor hebben gevonden. Vrijdag presenteren 23 van de ‘start-ups’ hun product op de Markt in Middelburg. 

In totaal doen ruim 160 studenten van de HZ uit Vlissingen mee aan de Marktdag van de Stichting Jong Ondernemen. Zij doen dit om hun product of dienst aan de man te brengen. 

Alle studenten doen mee aan het programma Student Company. Ze richten samen een onderneming op, runnen dat een jaar lang en maken zo kennis met alle facetten van een bedrijf. Verkoop hoort daar uiteraard ook bij. 

Gedurende de Marktdag loopt er een jury rond die de studenten nauwkeurig observeert. De juryleden kijken naar presentatie, het benaderen van de klanten en het idee van het product. Om 16.15 uur wordt de winnaar bekend gemaakt. Deze krijgt een geldprijs.