Jouw dagelijkse zomerhit (7): Kolonie - Astral

Echt hè, bijna vakantie. Man, weken van te voren stuiter ik al rond. Bedenk wat ik allemaal wil meenemen, koop nog dat ene leuke shirt en… ik kies muziek uit. Of ik nu met de auto ga, of het vliegtuig, met de tent of naar een hotel, naar Drenthe of Japan. Het maakt geen bal uit. Music was my first love, zeg maar.

 1. 3M ontkent dat het inspecteurs onder druk heeft gezet: ,,Er zijn nooit ongepaste afspraken gemaakt”

  3M ontkent dat het inspec­teurs onder druk heeft gezet: ,,Er zijn nooit ongepaste afspraken gemaakt”

  Chemiebedrijf 3M in Zwijndrecht ontkent dat het druk heeft gezet op de omgevingsinspectie om een lakse handhaving van de milieuwetgeving voor elkaar te krijgen. 3M doet dat in een reactie op het VRT-programma Pano, dat deze week een reportage bracht met (anonieme) getuigenissen over de PFOS-affaire en de manier waarop de omgevingsinspectie de afgelopen 15 jaar met vervuiling bij bedrijven rond de Antwerpse haven omging.
 2. Oesterkweker leert steeds beter leven met plaaggeest
  PREMIUM
  video

  Oesterkwe­ker leert steeds beter leven met plaaggeest

  YERSEKE - Even zag het er somber uit voor de Zeeuwse oesterkwekers. De sector gaat al een paar jaar gebukt onder de oprukkende oesterboorder, een slakje dat dood en verderf zaait op oesterpercelen. Nieuwe kweekmethodes om het diertje te slim af te zijn ontwikkelen lukt wel, maar dat gaat met veel vallen en opstaan. Daar kwam anderhalf jaar geleden ook nog eens de coronacrisis bovenop. Weg afzet, zou je denken. Maar gelukkig voor de kwekers liep dat anders...