Volledig scherm
Joyce Vermue is de nieuwe burgemeester van Zundert. © Gemeente Zundert

Joyce Vermue officieel benoemd tot burgemeester van Zundert

ZUNDERT - Joyce Vermue (33) uit IJzendijke is officieel benoemd tot burgemeester van Zundert. Zij wordt woensdag 3 juli geïnstalleerd.

De gemeenteraad heeft Vermue vorige maand aanbevolen als nieuwe burgemeester. Minister Kajsa Ollongren heeft die voordracht nu overgenomen.

Vermue is lid van de PvdA. Zij is op dit moment werkzaam als strategisch adviseur en teamleider beleid & kwaliteit bij ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen. Van september 2015 tot de verkiezingen van 2017 was zij lid van de Tweede Kamer.

Met Vermue krijgt Zundert opnieuw een Zeeuwse burgemeester. Zij volgt de Vlissingse oud-wethouder Leny Poppe-de Looff op, die 12 jaar burgemeester is geweest.

Jongste burgemeester

Vermue wordt de jongste burgemeester van Nederland. Nu is dat Hanne van Aart, die sinds november 2017 burgemeester van Loon op Zand is. Zij is inmiddels 34 jaar.

Bij de status van jongste burgemeester hoort de ‘rode lantaarn’. Van Aart heeft aangekondigd het kleinood persoonlijk aan Vermue over te dragen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Opa en kleindochter winnen sjezenrijden Folkloristische dag IJzendijke
    PREMIUM

    Opa en kleindoch­ter winnen sjezenrij­den Folkloris­ti­sche dag IJzendijke

    IJZENDIJKE/ZOUTELANDE/DOMBURG - Tijdens de jaarlijkse Folkloristische dag in IJzendijke mochten 20 ringrijders en 5 sjezencombinaties een demonstratie verzorgen. Bij de sjezenrijders gingen Femke Dingemanse en haar opa Jan Jakobsen er met de 1e beker vandoor. De boerenronde werd gewonnen door Gert en Truus Langebeeke. Bij de ringrijders won Sebastiaan Sturm de 1e beker door alle 21 ringen mee te nemen. De 2e beker was voor Bram van Boxel , de 3e beker voor Julia Cruq en de 4e beker mocht Teun Dingemanse mee naar huis nemen. Joery van Stee won de pollepel.