Volledig scherm
Joyce Vermue is de nieuwe burgemeester van Zundert. © Gemeente Zundert

Joyce Vermue officieel benoemd tot burgemeester van Zundert

ZUNDERT - Joyce Vermue (33) uit IJzendijke is officieel benoemd tot burgemeester van Zundert. Zij wordt woensdag 3 juli geïnstalleerd.

De gemeenteraad heeft Vermue vorige maand aanbevolen als nieuwe burgemeester. Minister Kajsa Ollongren heeft die voordracht nu overgenomen.

Vermue is lid van de PvdA. Zij is op dit moment werkzaam als strategisch adviseur en teamleider beleid & kwaliteit bij ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen. Van september 2015 tot de verkiezingen van 2017 was zij lid van de Tweede Kamer.

Met Vermue krijgt Zundert opnieuw een Zeeuwse burgemeester. Zij volgt de Vlissingse oud-wethouder Leny Poppe-de Looff op, die 12 jaar burgemeester is geweest.

Jongste burgemeester

Vermue wordt de jongste burgemeester van Nederland. Nu is dat Hanne van Aart, die sinds november 2017 burgemeester van Loon op Zand is. Zij is inmiddels 34 jaar.

Bij de status van jongste burgemeester hoort de ‘rode lantaarn’. Van Aart heeft aangekondigd het kleinood persoonlijk aan Vermue over te dragen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement