Volledig scherm
De kameel die te koop staat. © Hof Keizersweel

Kameel te koop gezet op prikbord van Zeelandnet: ‘Voor iemand die een beetje gestoord is’

WEMELDINGE - Altijd al een kameel willen hebben? Dit is je kans! Peter de Vos van Hof Keizersweel in Wemeldinge heeft een kamelenhengst op het prikbord van Zeelandnet gezet. 

De 2-jarige kameel staat momenteel niet in Wemeldinge, maar in Wassenaar. Het dier reist nog rond met een circus. De Vos is bevriend met de eigenaren daarvan. Hij probeert nu een koper te vinden. Volgens de inwoner van Wemeldinge wil het circus van de kameel af om inteelt te voorkomen. ,,Bovendien hebben ze nog een tweede dekhengst. Om ruzie te voorkomen, als de hormonen gaan opspelen, is het beter als er één vertrekt.’’

Maar wie koop er dan een kameel? ,,Tja, iemand die een beetje gestoord is, zoals ik’’, grapt de eigenaar van Hof Keizersweel, die zelf onder meer kamelen en struisvogels heeft . ,,Mensen die het leuk vinden om iets aparts in de wei te hebben rondlopen.’’ Volgens De Vos heeft een koper als hij of zij de kameel laat castreren een gemoedelijk dier, waarop bijvoorbeeld kan worden gereden.

De kans bestaat overigens dat de overbodige kamelenhengst in het najaar toch naar Wemeldinge komt. Dan krijgt Hof Keizersweel namelijk de hele kamelenkolonie van het circus te logeren. ,,Maar we hopen eigenlijk dat het dier dan al een nieuwe eigenaar heeft gevonden.’’

Wie eigenaar wil worden van de in het circus geboren kameel - die volgens de verkopers mooie rechte bulten heeft en recht op de poten staat - moet 3500 euro aftikken.

  1. Hanny beleefde de bevrijding in Goes: ‘Zulke lieve mensen bij wie we waren ondergedoken’
    PREMIUM

    Hanny beleefde de bevrijding in Goes: ‘Zulke lieve mensen bij wie we waren ondergedo­ken’

    GOES - Dit is het veertiende deel van de serie waarin Zeeuwse ooggetuigen verhalen over hun leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vandaag vertelt Hanny Schoonwater-Schell (1929) uit Nijmegen over haar gedwongen vakantie in 1944 in Goes: ,,Een man zag het jachtvliegtuig aankomen en riep ‘ga liggen’. Mijn zus deed dat meteen, met haar baby’tje onder zich. Retteketet hoorde je, er werd op de locomotief gemikt.”