Barbara Visser, staatssecretaris van Defensie, staat de pers te woord naar aanleiding van het besluit om de marinierskazerne niet naar Vlissingen te verhuizen.
Volledig scherm
Barbara Visser, staatssecretaris van Defensie, staat de pers te woord naar aanleiding van het besluit om de marinierskazerne niet naar Vlissingen te verhuizen. © ANP

Kamer praat donderdag over schoffering Zeeland

PollDEN HAAG - De Tweede Kamer debatteert donderdag met staatssecretaris Barbara Visser (VVD, Defensie) over de manier waarop Defensie met Zeeland is omgegaan in het dossier marinierskazerne. 

Het debat, waarvoor de Kamer de agenda heeft omgegooid, begint donderdag om 11.00 uur.  Een delegatie Zeeuwse bestuurders zal het debat bijwonen.

Poll

De Tweede Kamer moet Barbara Visser wegsturen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
2815 stemmen

Vrijdag maakte het kabinet bekend af te zien van de bouw van een marinierskazerne in Vlissingen. Het debat wordt gehouden op verzoek van SGP-Kamerlid Chris Stoffer: ,, De Zeeuwen zijn niet alleen aan een lijntje gehouden, ze zijn ook voor de gek gehouden. Daar til ik zwaar aan. Dit gaat om vertrouwen.”

Het debat volgt op de ongekend harde woorden vanuit Zeeland over de gang van zaken. Commissaris van de Koning Han Polman en burgemeester Bas van den Tillaar van Vlissingen spraken onomwonden van bedrog. Polman betitelde de manier waarop de staatssecretaris en haar ministerie met de provincie zijn omgegaan ‘als een geheime militaire operatie achter de rug van Zeeland om'. 

Mogelijk is minister Raymond Knops (CDA, Binnenlandse Zaken) ook bij het debat. Hij is door het kabinet aangewezen om de zwaar verstoorde verhoudingen met Zeeland te herstellen.