Volledig scherm
PREMIUM
Kees Traas; oprichter initiatiefnemer bevrijdingsmuseum; nieuwdorp; 2019; © Marcelle Davidse

Kees Traas is de drijvende kracht achter het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp: ‘Dit museum is straks van ons allemaal’

InterviewNIEUWDORP - Zo’n dertig jaar geleden begon Kees Traas met zijn oorlogsmuseum in een schuur in Nieuwdorp. Eind oktober van dit jaar wordt het tot een spectaculair themapark uitgebreide Bevrijdingsmuseum Zeeland in gebruik genomen. Kees Traas: ,,Dit is mijn levenswerk.”

De dreigende onweerslucht blijft hangen boven Walcheren. Dat is een meevaller. Het bevrijdingsmuseum bij Nieuwdorp ligt nog net in de zon. De Sherman-tank staat te glimmen voor één van de de nieuwe, nog in te richten vleugels van het museum. Kees Traas glimt net zo hard.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stretch-onderneemster Karin Goulooze: ‘Jaag je dromen na, ook al ga je soms op je bek!’
    PREMIUM
    Portret

    Stretch-onderneem­ster Karin Goulooze: ‘Jaag je dromen na, ook al ga je soms op je bek!’

    GOES- ‘Ach, dat is vast een bevlieging', zei een belastinginspecteur die halverwege de jaren 80 poolshoogte kwam nemen bij het kledingwinkeltje dat Karin Goulooze op 18-jarige leeftijd runde op haar slaapkamer in Goes. De inspecteur had het mis. De slaapkamer werd later ingeruild voor een echt winkeltje. Nu, ruim dertig jaar later, zwaait de goedlachse inwoonster van Goes de scepter over zeven kledingzaken.