Volledig scherm
Buurman en Buurman. foto Leo van Velzen © Valeska Nastaly

Kindermusical Buurman & Buurman in CC XL afgelast, decorstuk kan niet naar binnen

VLISSINGEN - De kindermusical 'A je to' van Buurman & Buurman, die vrijdagmiddag twee keer opgevoerd zou worden in het CC XL theater in Vlissingen, is afgelast.

,,Mijn kinderen keken er al de hele week naar uit. Ze zijn boos en teleurgesteld. Ze zitten huilend op de bank met hun Buurman & Buurman-knuffels”, zegt Daphne Hogeweg uit Oostkapelle. Haar kinderen zijn grote fans. ,,Ze wilden ze zó graag in het echt zien.” De driejarige Max uit Wolphaartsdijk is ook ontroostbaar. ,,Hij gelooft niet dat de voorstelling niet doorgaat. Hij zegt steeds: ‘we gaan wel!’, vertelt zijn moeder Eline van der Wilt. Ze las gelukkig op tijd de berichten op sociale media. ,,Anders hadden we voor niets bij het theater gestaan.”

,,We vinden het vreselijk voor de kinderen”, zegt theatermanager Cindy Kooij van CC XL. Vlak voor de voorstelling bleek één van de decorstukken te zwaar te zijn om het theater binnen te krijgen, licht ze toe. ,,We waren daardoor verrast. We gaan onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren.”

Kooij laat weten dat Buurman & Buurman op 19 mei opnieuw naar Vlissingen komen: mensen die een kaartje hadden voor de voorstelling van gisteren, kunnen dan alsnog gaan. Wie dat niet wil, kan zijn geld terugkrijgen.

Veel ouders wachten liever niet op de voorstelling in mei: daarom ontstond vrijdagmiddag meteen een run op tickets voor de voorstelling in het Scheldetheater in Terneuzen, die zaterdag plaatsvindt. ,,Die gaat 100 procent zeker wel door”, zegt woordvoerder Ingrid de Neve. Ook Hogeweg en Van der Wilt gaan alsnog naar Terneuzen. ,,Want hoe kan ik aan mijn kind uitleggen dat hij nog vijf maanden moet wachten?”, zegt Van der Wilt.

Bezoekers die hun geld terug willen of vragen hebben over de voorstelling van Buurman & Buurman in het CC XL-theater kunnen een e-mail sturen naar buurman@cinecity.nl. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Toeristen, zijn we blij dat ze hier zijn? In Zoutelande wat meer dan in Veere...
    PREMIUM
    Reportage

    Toeristen, zijn we blij dat ze hier zijn? In Zoutelande wat meer dan in Veere...

    Het is stil in Zoutelande. Nog een paar weken en dan begint het weer, weet ondernemer Kees Bierens. Hij hoopt en verwacht dat weer een hoop toeristen naar de Walcherse kustplaats komen. ,,Blij dat ze hier komen”, zegt hij en verwijst daarmee naar de hit van Bløf en Geike Arnaert. Maar even verderop, in Veere... Stadsraadvoorzitter Jan Paul Loeff zegt enigszins gekscherend dat hij het liefst aan het begin van het stadje een toegangspoort plaatst om het aantal dagjesmensen flink te beperken. ,,Helaas kan dat niet.”