Volledig scherm
Het gewonde katje Bartje. © Stichting Scheldekat

Kitten Bartje: barstjes in schedel duiden op mishandeling

VLISSINGEN - De acht weken oude kitten Bartje is mishandeld. Vandaag werden in de Universiteitskliniek in Gent barstjes in zijn schedeltje gevonden die daarop duiden. Het diertje werd vrijdag in een Zeeuws dorpje in een achtertuin gevonden en is door Stichting Scheldekat opgevangen en overgebracht naar een dierenarts.

In welk dorp Bartje gevonden werd, wil Marleen Drijgers van de stichting niet zeggen, omdat ze vreest voor een heksenjacht. ,,Het is onbekend wie dit op zijn geweten heeft, maar in een klein dorp kunnen al snel vermoedens ontstaan. Ik wil niet dat op basis daarvan ergens de ruiten worden ingegooid.”

De dierenarts die het dier kort na zijn redding onderzocht, stelde ook al vast dat Bartje mishandeld is of ‘weggesmeten’. Omdat de neuroloog kansen voor het jonge beestje zag, besloot Drijgers het voor nader onderzoek naar de Universiteitskliniek in Gent te sturen. Drijgers: ,,Onder zijn schedeltje heeft hij ook een bloeding die epileptische aanvallen veroorzaakt. Wellicht moet dat geopereerd worden. Sinds we hem vonden is het aantal toevallen wel afgenomen. Tussendoor eet, drinkt, plast en poept hij. Ook wil hij graag spelen.” 

Geld

De situatie van Bartje is niet levensbedreigend, maar de behandeling kost wel veel geld en tijd. Drijgers: Hij moet voorlopig nog in Gent blijven en heeft ons tot nu toe al zo’n 1300 euro gekost. Om de behandeling van Bartje te kunnen financieren, heeft Stichting Scheldekat daarom op Facebook een oproep geplaatst. Drijgers: ,,Er is inmiddels al zo’n 700 euro gedoneerd. We hopen dat we hem er met al het geld dat binnenkomt weer helemaal bovenop kunnen helpen.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement