Lange erehaag voor Kustmarathon-man Lein Lievense

VideoZOUTELANDE - In de Langstraat van Zoutelande vormden mensen donderdagmiddag een erehaag voor Lein Lievense, de organisator van de Kustmarathon die op 3 januari op 68-jarige leeftijd overleed.

Na een indrukwekkende herdenkingsdienst in restaurant Bram, die te volgen was in de Catharinakerk en een grote tent, reed de rouwstoet langs honderden familieleden, vrienden en vertegenwoordigers uit de Zeeuwse atletiek. De mensen gaven Lievense nog eenmaal een applaus, zoals dat ook meermaals gebeurde tijdens diens laatste Kustmarathon-weekeinde. Op de plek waar in oktober altijd de finish is van de marathon, lag nu een strookje zand. Vlak ervoor hield de stoet nog even stand.

Lievense, geroemd om zijn ondernemerszin binnen en buiten de sport, overleed na een lang ziekbed. Hij was de initiatiefnemer van de Kustmarathon in 2003 en zag zijn ‘kindje’ uitgroeien tot het grootste sportevenement van Zeeland. Jaarlijks zijn er in het eerste weekeinde van oktober zo’n 10.000 sporters actief in en rondom Zoutelande. Eerder zette hij ook al triatlons en zeezwemtochten op.

Volledig scherm
De rouwstout houdt stil bij een streep zand, waar normaal de finish van de Kustmarathon ligt. © Ruben Oreel
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement