Margreet Wabeke is directeur van basisschool 't Honk in Kapelle. Ze heeft regelmatig kopzorgen over het regelen van vervanging voor zieke leerkrachten.
Volledig scherm
PREMIUM
Margreet Wabeke is directeur van basisschool 't Honk in Kapelle. Ze heeft regelmatig kopzorgen over het regelen van vervanging voor zieke leerkrachten. © Marcelle Davidse

Leraar ziek? Help! De vervangers zijn op. Directeur Margreet Wabeke: ‘Ik heb er soms buikpijn van’

pollHoe zorgen we vandaag weer dat elke klas een leerkracht heeft? Die vraag bezorgt schooldirecteur Margreet Wabeke (60) van basisschool 't Honk in Kapelle steeds vaker kopzorgen. Het lerarentekort wordt ook in Zeeland nijpender: vacatures kunnen niet worden ingevuld, en de invalkrachten zijn op. ,,Ik heb er soms buikpijn van.”

  1. Boer Gino neutraliseert met terra schalen de aardstraling in zijn boomgaard: ‘Het is geen luchtfietserij’
    PREMIUM
    de boer op | video

    Boer Gino neutrali­seert met terra schalen de aardstra­ling in zijn boomgaard: ‘Het is geen luchtfiet­se­rij’

    HULST - Ze begonnen voorzichtig biologisch met anderhalve hectare appels. Dat was in 2006. Voor Gino van Acker (1973) was het vooral een financieel verhaal. Als fruitteler had je een paar mogelijkheden: vergroten, verdwijnen of intensiveren. Gino koos voor de laatste optie. Het biologisch gaan telen viel mooi samen met het samenwonen met vriendin Nicole VandenKerckhove (1973). Zij begon een zorgboerderij op het bedrijf aan de Meistraat bij Hulst. De cliënten konden een handje helpen in de moestuin en de boomgaard.