Gids Tjibbe de Vries (rechts) praat de Limburgers bij over de Oosterscheldekering. In het midden Ludie Thijssen (met paraplu) van KBO Valkenburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Gids Tjibbe de Vries (rechts) praat de Limburgers bij over de Oosterscheldekering. In het midden Ludie Thijssen (met paraplu) van KBO Valkenburg. © Dirk-Jan Gjeltema

Lotgenoten delen verhalen over overstromingen Limburg op Oosterscheldekering; ‘Ik ben bang voor wat er nog komt’

NEELTJE JANS - Veel Limburgers zitten bijna drie maanden na de overstromingen nog volop in de ellende. Sommigen wonen nog steeds niet thuis, anderen hebben zelfs geen stoel meer om op te zitten of zijn belangrijke papieren kwijtgeraakt. Een bezoekje aan de Oosterscheldekering op uitnodiging van Ouderenbond KBO Zeeland was dan ook een welkom gebaar. ,,Ik ben diep onder de indruk van wat hier staat.”

  1. Geen geld voor brood, geen geld voor tampons. En ondertussen bloed je door
    PREMIUM
    video / poll

    Geen geld voor brood, geen geld voor tampons. En ondertus­sen bloed je door

    VLISSINGEN - Groenten kopen, of tampons? Veel vrouwen breken zich daar elke maand het hoofd over. Want als je moet rondkomen van een paar tientjes in de week, is je geld snel op. In de strijd tegen deze ‘menstruatie-armoede’ zijn in Zeeland zes uitgiftepunten geopend voor gratis producten. Dat zijn er 94 te weinig, zegt het Armoedefonds. Want in Zeeland worstelen naar schatting 10.000 vrouwen met dit probleem.