Machinisten Johan de Haan (links) uit ‘s-Gravenpolder en Arjan Bokelaar uit Arnemuiden stoppen met voorlichting op basisscholen. ,,Jammer dat we nu geen afscheidsrondje hebben kunnen houden.”
Volledig scherm
PREMIUM
Machinisten Johan de Haan (links) uit ‘s-Gravenpolder en Arjan Bokelaar uit Arnemuiden stoppen met voorlichting op basisscholen. ,,Jammer dat we nu geen afscheidsrondje hebben kunnen houden.” © Dirk-Jan Gjeltema

Machinisten Johan en Arjan stoppen noodgedwongen met voorlichting over gevaren rondom het spoor

VLISSINGEN - Wie kent ze niet: treinmachinisten Johan en Arjan. Voor veel Zeeuwse jongeren tot een jaartje of 26 zijn ze een begrip. Het duo gaf op basisscholen voorlichting over de gevaren rondom het spoor. Maar daar komt nu abrupt een eind aan. De NS kan het niet langer bekostigen. ,,We hebben niet eens afscheid kunnen nemen. Het geeft een leeg gevoel.”

  1. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
    PREMIUM
    interview

    Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

    Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.