Volledig scherm
Hoogstraat, inzet: Danny Vera © PZC

Man slaat verkeersregelaar knock-out, omdat hij door afgesloten straat voor optreden Danny Vera wil

MIDDELBURG - Het drukbezochte optreden van Danny Vera op de Koningsbrug in Middelburg leidde zondagmiddag indirect tot de mishandeling van een verkeersregelaar. Een 62-jarige Middelburger wilde vanaf de Koestraat door de Hoogstraat rijden, maar die was afgesloten voor het optreden. Een verkeersregelaar hield hem tegen. En toen liep het uit de hand.

Het incident gebeurde rond 16.30 uur. De weg was nog afgesloten vanwege de grote toeloop voor het optreden van Danny Vera anderhalf uur eerder. De Middelburger weigerde om te rijden en probeerde de verkeersregelaar met zijn auto aan de kant te duwen. De verkeersregelaar bleef staan en gaf als waarschuwing een klap op de motorkap. De Middelburger stapte daarop woedend uit en sloeg de verkeersregelaar neer. 

Volgens omstanders ging de man direct knock-out. Ze belden de politie. De Middelburger was intussen terug in zijn auto gestapt en doorgereden. Getuigen hadden een foto van de kentekenplaat van de auto gemaakt. Zo konden agenten hem later alsnog aanhouden. 

De verkeersregelaar heeft aangifte van mishandeling gedaan. Over zijn verwondingen is niets bekend. De Middelburger zit nog vast en wordt gehoord.

  1. Hanny beleefde de bevrijding in Goes: ‘Zulke lieve mensen bij wie we waren ondergedoken’
    PREMIUM

    Hanny beleefde de bevrijding in Goes: ‘Zulke lieve mensen bij wie we waren ondergedo­ken’

    GOES - Dit is het veertiende deel van de serie waarin Zeeuwse ooggetuigen verhalen over hun leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vandaag vertelt Hanny Schoonwater-Schell (1929) uit Nijmegen over haar gedwongen vakantie in 1944 in Goes: ,,Een man zag het jachtvliegtuig aankomen en riep ‘ga liggen’. Mijn zus deed dat meteen, met haar baby’tje onder zich. Retteketet hoorde je, er werd op de locomotief gemikt.”