Volledig scherm
© GinoPress

Man uit Rilland aangehouden voor poging tot doodslag

RILLAND - Een 60-jarige man uit Rilland is maandagochtend aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Hij zou op 1 april hebben geprobeerd op een brandweerman in te rijden.

Dat gebeurde op zondagavond 1 april. Toen troffen politieagenten op een bedrijfsterrein aan de Westhofweg een grote stookplaats aan waar afval werd verbrand. Een man gooide vanaf een verreiker onder andere pallets.a. pallets, plastic en autobanden op het vuur. Er keken ongeveer 15 mensen toe.

Toen de politie en de de brandweer aankwamen, werd direct agressief gereageerd door de aanwezigen. De brandweerlieden werden op een dreigende manier benaderd door de bestuurder van de verreiker. Hij dreigde zelfs met de machine op hen in te rijden. Om zijn dreigement kracht bij te zetten draaide hij de machine in de richting van de brandweerlieden en reed in hun richting. Een brandweerman kon maar net ontkomen. Hij deed aangifte van poging doodslag. De 60-jarige verdachte is maandagochtend aangehouden en opgesloten voor verhoor. De man heeft zich al eerder agressief opgesteld naar hulpverleners.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement