Volledig scherm
Mark Rutte © ANP

Mark Rutte komt naar Zeeland

VLISSINGEN - Minister-president Mark Rutte brengt volgende week woensdag een bezoek aan Zeeland. Hij ontmoet onder meer ondernemers, leraren, verpleegkundigen en bewoners met wie hij spreekt over de toekomst van de provincie.

De dag begint bij Viskwekerij Neeltje Jans, waar onder andere mosselen worden gekweekt. De minister-president krijgt een rondleiding door het familiebedrijf, dat al meer dan 100 jaar bestaat en waar 40 mensen werken. De mosselkwekerij combineert ambachtelijk werk met innovatieve technieken, waardoor het bedrijf toekomstbestendig moet blijven.

Aansluitend bezoekt de premier een woonlocatie van GGZ-organisatie Zeeuwse Gronden in Ovezande, waar mensen met een psychiatrische aandoening beschermd en zelfstandig kunnen wonen, midden in het dorp. Door deze voorziening is het voor hen mogelijk om in Zeeland te blijven wonen. De minister-president luncht in de gemeenschappelijke ruimte met bewoners, familieleden, woonbegeleiders en dorpsgenoten.

In de middag bezoekt Rutte het Zwin College in Oostburg. Het Zwin College werkt nauw samen met andere scholen om te zorgen dat kinderen in Zeeuws-Vlaanderen ook in de toekomst een brede scholengemeenschap in de buurt hebben. Op de school praat de minister-president met leerlingen, docenten en ouders.

Vervolgens opent hij Dow Terneuzen Diamond Center. Dit nieuwe hoofdkantoor van Dow Benelux in Terneuzen biedt ruimte aan 1100 medewerkers. Daarmee zorgt Dow voor werkgelegenheid voor de Zeeuwen én voor een impuls aan de regio.

Het aantal inwoners in Zeeland neemt de komende jaren verder af. Door de krimp staan de voorzieningen in de regio onder druk, vooral buiten de steden. Met een actieplan werkt de regio aan een duurzame toekomst, waarin onderwijs, zorg en banen binnen bereik blijven van de inwoners van Zeeland. Het kabinet investeert daarin samen met de regio 70 miljoen euro.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement