Jaap Schoof van de voedselbank Schouwen-Duiveland.
Volledig scherm
PREMIUM
Jaap Schoof van de voedselbank Schouwen-Duiveland. © foto Jan Bos

Meer mensen naar Zeeuwse voedselbanken

VIDEOVLISSINGEN - Meer mensen maken gebruik van de Zeeuwse voedselbanken dan een jaar geleden. Maar van een explosieve stijging door corona is nog geen sprake.

 1. Zeeuwse overheden leggen zich neer bij stroomkabel door het Veerse Meer

  Zeeuwse overheden leggen zich neer bij stroomka­bel door het Veerse Meer

  MIDDELBURG - Boeren, grondeigenaren en natuurbeschermers voelen er niks voor, maar de provincie en belanghebbende gemeenten kiezen toch voor een stroomkabel dwars door het Veerse Meer. Het tracé is één van de drie routes die het Rijk overweegt om stroom van het toekomstige windpark IJmuiden Ver naar het hoogspanningsstation in Borssele te transporteren. Van de drie blijkt de route door het Veerse Meer het goedkoopst en technisch de minst moeilijke.
 2. Deze Zeeuwen hoef je geen mondkapjesadvies te geven: ‘Een beetje rekening met elkaar houden, wat stelt dat nou voor’
  PREMIUM
  video - poll

  Deze Zeeuwen hoef je geen mondkapjes­ad­vies te geven: ‘Een beetje rekening met elkaar houden, wat stelt dat nou voor’

  MIDDELBURG - De kogel is door de kerk. Minister-president Mark Rutte kondigde woensdag op 16.22 uur het dringende advies aan om in heel het land mondkapjes te dragen in de 'publieke binnenruimte’, zoals winkels, supermarkten en openbare gebouwen. Sommige Zeeuwen wachtten de uitkomst van de maandenlange nationale discussie niet af. Zij doen al langer met een mondkapje op hun boodschappen.