Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Mensen met minimuminkomen moeten meer gaan betalen voor zorgverzekering

TERNEUZEN -  Minima die via hun gemeente een collectieve zorgverzekering van CZ hebben, gaan volgend jaar 8,74 euro per maand meer betalen voor het basispakket. Zorgverzekeraar CZ schrapt vanaf 2020 de collectiviteitskorting op de basisverzekering voor minima. De Terneuzense wethouder Paula Stoker noemt de maatregel ‘heel zuur’. ,,In Terneuzen gaat het om 1144 mensen. Dat scheelt CZ op jaarbasis zo’n 120.000 euro, dus ik snap het wel, maar het is daarom niet minder erg.”

0 reacties

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  25

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.