Volledig scherm
Restaurant Inter Scaldes van Jannis en Claudia Brevet kreeg eind 2017 de derde Michelin-ster. © ANP

Michelin deelt geen nieuwe sterren uit in Zeeland, La Trinité in Sluis verliest ster

AMSTERDAM - Restaurantgids Michelin heeft maandag geen nieuwe sterren toegekend aan Zeeuwse restaurants. La Trinité in Sluis is zijn Michelin-ster kwijt. Het restaurant leverde die vorig jaar zelf in.  Voor de rest is de situatie hetzelfde als in 2019.

Eind 2017 vond er wel een verschuiving plaats. Pure C in Cadzand-Bad promoveerde van één naar twee sterren en Inter Scaldes mocht eindelijk de met smart verwachte derde ster in ontvangst nemen. Jannis en Claudia Brevet van Inter Scaldes verschenen maandag op het podium om de prolongatie van hun drie Michelinsterren te vieren.

Lauwe douche voor Meliefste

Voor de rest was de sterrenbijeenkomst van Michelin in Amsterdam een lauwe douche voor Zeeland. Op het verlies van de ster van La Trinité na, veranderde er niets. Overigens besloot het Sluisse restaurant vorig jaar zijn Michelinster in te leveren.  Eigenaren François en Evelyne de Potter-Scholtes kiezen bewust voor laagdrempelig brasserie-concept.

Thijs en Anouschka Meliefste van Meliefste in Wolphaartsdijk waren present op het gala, maar ook dit jaar viel een eerste ster niet hun kant op. Meliefste wordt jaar in jaar uit, ook door topchefs, getipt voor een Michelinster. Misschien moeten ze dit jaar keihard roepen dat Meliefste geen ster verdient.

De sterrendans van Michelin is altijd onvoorspelbaar. De voorspelling van dataspecialist Cmotions op basis van 400.000 restaurantreviews kwam dan ook niet uit. De tien restaurants die Cmotions een dikke kans op een ster had toegedicht, kwamen niet op de lijst van Michelin voor. De acht nieuwe Michelin-sterren zijn vooral in Noord-Brabant en Limburg te vinden. Er kwamen geen nieuwe restaurant met twee sterren bij.

8 Zeeuwse sterrenrestaurants

Zeeland telt nu zeven sterrenrestaurants: Inter Scaldes (3) in Kruiningen, De Kromme Watergang (2) in Slijkplaat, Pure C (2) en AIRrepublic (1) in Cadzand-Bad, Spetters (1) in Breskens, ‘t Vlasbloemeken (1) in Koewacht en Katseveer (1) in Wilhelminadorp.

  1. Het wordt deze zomer krap op de Zeeuwse stranden nu opspuiten niet kan
    PREMIUM

    Het wordt deze zomer krap op de Zeeuwse stranden nu opspuiten niet kan

    VLISSINGEN - Dit wordt de zomer van de smalle stranden. Van zand zonder loopplanken, van zoeken naar prullenbakken en van strandhuisjes die noodgedwongen moeten verhuizen. Oorzaak: vanwege de stikstofcrisis kan het strand niet worden opgespoten. Intussen knabbelt de zee onvermoeibaar aan het Zeeuwse strand. Op veel plekken is het al akelig smal geworden. ,,Misschien moeten we van bepaalde stukken strand gaan zeggen: bij hoog water niet gebruiken.”