Volledig scherm
De rechtbank in Middelburg. © Theo Giele

Middelburger mept moeder met stokbrood. Hij zal er een paar jaar voor naar een instelling moeten

MIDDELBURG - Dat de 25-jarige A. A. uit Middelburg op 22 oktober vorig jaar zijn moeder met een stokbrood in haar gezicht sloeg was voldoende om hem dinsdag voor het hekje van de rechtbank in Middelburg te brengen. Het was overigens een niet inhoudelijke behandeling, maar zeker is dat hem een verblijf van twee jaar in een instelling voor veelplegers boven het hoofd hangt.

Gedragsdeskundigen constateerden dat hij drank- en drugsverslaafd is, een psychotische stoornis heeft, zwak begaafd is en sterk verminderd toerekeningsvatbaar moet worden geacht. A. moet dan ook, en daar was iedereen het mee eens, worden geholpen. A. wil dat ook, zij het dat hij tot nu toe nergens aan heeft willen meewerken. Hij was al eens gedwongen opgenomen, maar nam de benen. 

Het meppen met het stokbrood wordt door de officier van justitie gezien als mishandeling. In 2016 werd hij veroordeeld tot vier maanden voorwaardelijk en opname in een psychiatrische instelling. Toen had hij zijn zus en zijn vader mishandeld. De vader kreeg klappen en de zus kreeg een schoen tegen haar hoofd.

  1. Voor Oranje-speler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbalclub te duur: ‘Het is zó belangrijk’
    PREMIUM

    Voor Oran­je-spe­ler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbal­club te duur: ‘Het is zó belangrijk’

    VLISSINGEN - Als Saïd Bouzambou, zoals op deze woensdagmiddag, een paar uurtjes over heeft gaat hij het liefst even naar één van de pleintjes in Vlissingen. Dan trapt hij een balletje met de plaatselijke jeugd voor wie de (zaal)voetballer – die ruim vijftig interlands voor het Nederlands zaalvoetbalteam achter zijn naam heeft – een voorbeeld is. Vaak voetbalt Bouzambou met jongens die al lid zijn van een vereniging. Maar heel soms komt het voor dat er ventjes tussen lopen die wel een duwtje in de juiste richting nodig hebben. ,,Dan denk ik: jij moet zo snel mogelijk lid worden van een club.’’ En dan komt het Jeugdsportfonds in beeld.