Het pand van Arduin in Aagtekerke.
Volledig scherm
PREMIUM
Het pand van Arduin in Aagtekerke. © Dirk Jan Gjeltema

Middelburgse: 'Bij Arduin veranderde mijn zoon in een zombie'

AAGTEKERKE - De 18-jarige zoon van Debby Ketting uit Middelburg woonde drieënhalf jaar in het behandelcentrum van zorginstelling Arduin in Aagtekerke. Ze haalde hem er bijna een jaar geleden weg, omdat ze vond dat de zorg aan alle kanten tekortschoot.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
  PREMIUM

  Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

  MIDDELBURG - De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive careafdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.
 2. Twintig Zeeuwen overlijden aan corona in twee weken tijd, 35 patiënten ontslagen uit Zeeuwse ziekenhuizen

  Twintig Zeeuwen overlijden aan corona in twee weken tijd, 35 patiënten ontslagen uit Zeeuwse ziekenhui­zen

  VLISSINGEN - Het coronavirus grijpt in Zeeland steeds harder om zich heen. Het aantal slachtoffers loopt de laatste dagen snel op. De afgelopen 24 uur zijn er vier Zeeuwen overleden aan Covid-19. Daarmee komt het totaal op twintig. Positief nieuws is dat verschillende Zeeuwen zijn genezen van het virus. In het Adrz zijn negentien patiënten ontslagen uit het ziekenhuis, bij ZorgSaam zestien.