Volledig scherm
© Ruben Oreel

Minister: inspectie houdt Arduin 'nauwlettend' in de gaten

VLISSINGEN - De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid neemt geen extra maatregelen om de arbeidsomstandigheden bij Stichting Arduin te verbeteren. De instelling voor gehandicaptenzorg wordt wel nauwlettend in de gaten gehouden. Dat schrijft minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) in antwoord op vragen van Tweede Kamerlid John Kerstens (PvdA). 

Uit een zwartboek van vakbond FNV bleek onlangs dat het personeel hoge werkdruk ervaart, en dat cliënten daar de dupe van zijn. Daarnaast is het ziekteverzuim bij Arduin hoog.

De Jonge laat weten dat de inspectie Arduin vorig jaar meerdere keren heeft bezocht, vanwege 'tekortkomingen in de kwaliteit en veiligheid van de zorg'. In januari heeft een gesprek plaatsgevonden met de Raad van Toezicht en de directie van Arduin. De directie van Arduin heeft toen laten weten 'passende acties' te ondernemen. Arduin moet elke drie maanden rapporteren aan de inspectie. Daarnaast brengt de inspectie onaangekondigde bezoeken aan de locaties van Arduin om te kijken of de zorg voldoende verbeterd is.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement