Volledig scherm
© pixabay.com

Mocro-maffia zou achter moord op Vlissinger zitten

VLISSINGEN - De ‘Mocro-maffia’ van Ridouan Taghi zou achter de moord op Victor van den B. uit Vlissingen in 2013 zitten. Dat blijkt uit verklaringen van kroongetuige Nabil B., meldt De Telegraaf. Van den B. werd in 2013 om het leven gebracht in de Dominicaanse Republiek.

Nabil B. heeft volgens De Telegraaf gedetailleerde verklaringen afgelegd waarin de organisatie van Ridouan Taghi wordt gelinkt aan zeker twaalf liquidaties en pogingen daartoe. B. zelf verblijft onder zware beveiliging van justitie op een geheime locatie.

De moord op de 28-jarige Victor van den B. werd in december 2013 gepleegd in de Dominicaanse Republiek. Bronnen bij de politie spraken destijds van een koelbloedige executie. De Vlissinger werd op dat moment verdacht van betrokkenheid bij een criminele organisatie rond de corrupte Belgische douanier Tim D., meldde Het Nieuwsblad. Die organisatie had contacten met diverse criminele groeperingen die grote partijen cocaïne invoerden via de haven van Antwerpen. De Vlissinger zou een van de leidinggevende figuren zijn geweest van zo’n smokkelnetwerk. Volgens de Antwerpse politie had hij firma’s opgezet en loodsen gehuurd om de smokkel te organiseren, meldde Het Nieuwsblad.

Tijdens het onderzoek in de zaak tegen de corrupte douanier werd meer dan tien ton cocaïne in beslag genomen. Een aantal van de transporten kwam uit de Dominicaanse Republiek.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement