Volledig scherm
© Politieteam Oosterscheldebekken

Mogelijke schutter van schietpartij in Vlissingen gepakt in Limburg

VLISSINGEN - De politie in Limburg heeft dinsdagavond in Meerssen de mogelijke schutter gepakt van de schietpartij die op 18 april plaatsvond op het Stadhuisplein in Vlissingen. Het gaat om een 25-jarige Vlissinger.

Agenten in Limburg zagen hem rond tien voor twaalf rijden op de A2 bij Meerssen. Ze reden hem klem om hem aan te kunnen houden. De Vlissinger probeerde te vluchten maar kon snel worden gepakt. Daarbij verzette hij zich hevig en moesten agenten gepast geweld gebruiken, aldus de politie. Bij het fouilleren werd een keukenmes gevonden.

Het Openbaar Ministerie en de politie denken dat de man de schutter is van de schietpartij die op donderdagavond 18 april in Vlissingen plaatsvond. Op het Stadhuisplein werden toen schoten gelost bij een vechtpartij tussen vier personen. Toen de politie arriveerde, was er niemand meer te zien. De Vlissinger is aangehouden voor poging doodslag en zit vast. De drie verdachten die eerder zijn aangehouden, zijn vrijgelaten. Het OM en de politie verdenken hen niet meer van het lossen van een schot.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Oesterkweek komt van de grond
    PREMIUM
    Reportage | video

    Oester­kweek komt van de grond

    YERSEKE - Het zijn zware tijden in de oestersector. Al een paar jaar richten het herpesvirus en de oesterboorder op de bodem van de Oosterschelde een ware slachting aan onder kromme oesters. De oesterboorder is aartsvijand nummer één. Om te ontsnappen aan de oesterkiller experimenteren enkele bedrijven met kweek op tafels en in hangmandjes. Het is de toekomst, denkt oesterteler Adriaan van der Plasse van Delta Ostrea. ,,Want de oesterboorder gaat nooit meer weg.”