De Regiobank in Goes werd 19 maart 2019 overvallen. Het drietal moet de cel in en hangt een schadevergoeding boven het hoofd.
Volledig scherm
De Regiobank in Goes werd 19 maart 2019 overvallen. Het drietal moet de cel in en hangt een schadevergoeding boven het hoofd. © HV Zeeland

Niet ‘halen’ maar betalen: Celstraffen voor overvallers Regiobank en Spare Rib Express

MIDDELBURG - Pech voor de drie overvallers van de Regiobank in Goes op 19 maart 2019 en de Spare Rib Express in Middelburg, een week eerder. In plaats van het snelle geld te ‘halen’ moeten ze nu een schadevergoeding van ruim 10.000 euro betalen en hangt hen nog een claim van 22.000 euro boven het hoofd. 

 1. Waar Ronald werkt, is het nóg heter dan anders. ‘Als je denkt: wat is het warm, dan krijg je het warm’
  PREMIUM
  Poll

  Waar Ronald werkt, is het nóg heter dan anders. ‘Als je denkt: wat is het warm, dan krijg je het warm’

  WESTDORPE - Deze mannen zijn echt niet van suiker en smelten zeker niet van een beetje warmte. Want waar zij werken is het altijd al warm. Of ze krijgen het er wel van wat ze doen. Maar nu, nu is het ook voor hen bikkelen. Liters water jagen Daniël, Ronald, Johnny, Tom en Goderic er doorheen om op de been te blijven. ,,Dit is al mijn derde T-shirt vandaag, zoveel zweet ik.”
 2. De boulevard is van iedereen: en dat maakt het juist zo lastig
  PREMIUM
  REPORTAGE I VIDEO

  De boulevard is van iedereen: en dat maakt het juist zo lastig

  Wonen aan de Vlissingse boulevard. Voor velen is het een droom, voor anderen begint het meer op een nachtmerrie te lijken. Zij zien samenscholende jongeren die alcohol drinken uit scooterkoffers, liggen wakker van scheurende auto’s en knallende motoren, ze kijken uit op overvolle prullenbakken, dealers die lachgasballonnen bijvullen en drugs verkopen. De boulevard verloedert, zeggen zij. Het is er gezellig, zeggen anderen: ‘Wij zijn ook jong geweest.’ Tijd om op onderzoek uit te gaan.