Vliegveld Midden-Zeeland in Arnemuiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Vliegveld Midden-Zeeland in Arnemuiden. © Maurits Sep

Niet meer van kastje naar de muur: één loket voor klachten over vliegtuigen

ARNEMUIDEN - Klagers over overlast van vliegtuigen boven Zeeland worden al jaren van het kastje naar de muur gestuurd. Ze weten niet bij wie ze hun klacht moeten melden en horen ook niet of er iets aan is gedaan. Maar er is een oplossing in de maak: één loket, voor alle klachten.

 1. In Kamperland is het gezellig met de toeristen. Maar hoe lang nog? ‘Meer parken moeten er niet bij komen’
  PREMIUM
  Reportage

  In Kamperland is het gezellig met de toeristen. Maar hoe lang nog? ‘Meer parken moeten er niet bij komen’

  KAMPERLAND - Razendsnel is het gegaan. Izaäk en Conny zagen hún geboortedorp, hún Kamperland, uitgroeien. Van een paar straatjes met boerderijen en een enkele auto, tot een bloeiend toeristisch hart. ,,Dankzij de toeristen hebben we hier een Aldi, een Albert Heijn, restaurants. Het is gezellig. Gemoedelijk.” Nóg wel, zeggen ze ook. ,,Meer vakantieparken moeten er niet bij komen.”
 2. Een hamburger van Zeeuwse veldbonen: ‘Hier kun je op een feestje wel mee rondgaan’
  PREMIUM
  VIDEO | POLL

  Een hamburger van Zeeuwse veldbonen: ‘Hier kun je op een feestje wel mee rondgaan’

  Vegetarische snacks van veldbonen, zijn die te pruimen? Bij Meatless in Goes zetten we onze tanden in hamburgers en frikadellen van veldbonen die op de Zeeuwse klei zijn geteeld. Vooral de hamburger waarin ook wat wortel zit, krijgt opgestoken duimen. De smaakpapillen noteren: prima beet en textuur en ook fijn gekruid, als mis je een beetje het vet van een rundvleeshamburger. Toch: ,,Hier kun je op een feestje mee rondgaan!”