De tweedimensionale bloemenkiosk van Tobias Rehberger was in 2012 onderdeel van de eerste editie van Façade in Middelburg. De manifestatie keert, als het goed is, in 2022 terug, als onderdeel van Nieuw Zeeuws Peil.
Volledig scherm
PREMIUM
De tweedimensionale bloemenkiosk van Tobias Rehberger was in 2012 onderdeel van de eerste editie van Façade in Middelburg. De manifestatie keert, als het goed is, in 2022 terug, als onderdeel van Nieuw Zeeuws Peil. © Lex de Meester

Nieuw Zeeuws Peil moet provincie op de kaart zetten, maar wat is het ook alweer?

MIDDELBURG - Anita Pijpelink kon als cultuurgedeputeerde dinsdag na de presentatie van de Miljoenennota alleen maar juichen. Niet alleen is het Zeeland Nazomerfestival definitief gered, de provincie krijgt de komende jaren ook extra geld ‘om de culturele infrastructuur te versterken’.

 1. Ernesto (24) zat halfuur vast op 65 meter hoogte in kermisattractie Goes: ‘Bang? Totaal niet!’
  video / update 15.30 uur

  Ernesto (24) zat halfuur vast op 65 meter hoogte in kermisat­trac­tie Goes: ‘Bang? Totaal niet!’

  GOES - Meer dan een halfuur zat Ernesto Vermeule zaterdagavond vast in een gondel van een kermisattractie in Goes op liefst 65 meter hoogte. De Airborne, de grootste booster ter wereld, stopte er plots mee. Maar bang was de 24-jarige inwoner van Arnemuiden totaal niet. ,,We hebben genoten van het uitzicht. Er was geen sprake van paniek, iedereen bleef heel rustig.”
 2. Hulp scholen hard nodig bij aanpak jeugdcriminaliteit in Zeeland: ‘Overvallers steeds jonger’
  PREMIUM

  Hulp scholen hard nodig bij aanpak jeugdcrimi­na­li­teit in Zeeland: ‘Overval­lers steeds jonger’

  MIDDELBURG - Politie en justitie maken zich grote zorgen over de toename van het aantal overvallen en berovingen gepleegd door jongeren in Zeeland. Ze zien een trend die zo snel mogelijk gekeerd moet worden en roepen daarbij onder meer de hulp in van scholen en zorginstanties. ,,De jonge leeftijd, soms 14-, 15-jarigen, is schokkend. Waar gaat dit heen? Dit baart echt zorgen”, zegt plaatsvervangend districtschef politie Zeeland-West-Brabant Okke van Gelderen.