Volledig scherm
PREMIUM
Jan Vantoortelboom bij Ossenisse: ,,Het is spannend, zeker, ik wil een buffer - een voorraad columns - opbouwen zodat ik ook eens verkouden kan zijn of op vakantie mag gaan.” © Camile Schelstraete

Nieuwe columnist Jan Vantoortelboom: ‘Ik wil stof tot nadenken geven’

OSSENISSE - De tweede pagina van het zaterdagkatern van deze krant krijgt een nieuw gezicht. Gelauwerd romanschrijver Jan Vantoortelboom zal voortaan elke week de column voor zijn rekening nemen: ,,Ik stap een nieuwe wereld binnen.”

Jan Vantoortelboom (1975) is schrijver in Ossenisse. Hij werd geboren in Torhout bij Brugge en groeide op in het Vlaamse Elverdinge. Dat dorp in de Westhoek is het decor van zijn romans ‘De verzonken jongen’ (2011) en ‘Meester Mitraillette’ (2014). Ook zijn vorig jaar verschenen vijfde roman ‘Jagersmaan’ speelt voor een belangrijk deel in het dorp van zijn jeugd. ‘De man die haast had’ is gesitueerd in Zeedorp onderaan de Westerscheldedijk van Ossenisse. Voor zijn debuut ‘De verzonken jongen’ ontving hij De Bronzen Uil en de Prijs Letterkunde West-Vlaanderen. Al zijn titels werden genomineerd voor de Zeeuwse Boekenprijs. Met ‘De man die haast had’ sleepte hij die in 2015 ook daadwerkelijk in de wacht. Vorig jaar kreeg hij voor zijn gehele oeuvre de Prijs van de Zeeuwse Boekhandels toegekend.